pohja:
200 g voita
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
3 keltuaista
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa/vettä
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
Väliin 250 g suklaata
Marenki:
3 valkuaista
2 dl sokeria
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi maito. Taputtele taikina pellille vehnäjauhoja apuna käyttäen. Rouhi suklaa karkeaksi rouheeksi ja ripottele pohjan päälle. Painele suklaata hieman kiinni pohjaan. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri vähitellen joukkoon. Vatkaa kunnes marenki on kiiltävää. Levitä marenki pohjan päälle. Paista 175 asteessa noin puoli tuntia.
Tämä on todella hyvää! Ja helppo tehdä. Ja hyvää:)
VastaaPoistaPitääkö suklaa laittaa levynä vai sulatettuna väliin?
VastaaPoistaOhjeessa lukee, rouhi.
PoistaKokeilen nyt tätä ja pitäisi olla hyvää
Poista