tiistai 15. tammikuuta 2013

Nougat-juustokakku


Ohje Pikku Murusia- blogista

Pohja:
140g suklaakaurakeksejä
50g voita
1 rkl fariinisokeria

Täyte:
500 g tuorejuustoa tai mascarponea
180g nougatia
11/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1rkl perunajauhoja tai maizenaa
1 1/4 dl kuohukermaa
180 g maitosuklaata
2 kananmunaa
2 keltuaista

Kuorrutus:
70g nougatia
50 g suklaata
3/4 dl kuohukermaa

Hienonna keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi ja fariinisokeri. Painele vuoan pohjalle.
Sekoita pehmeä nougat mascarponeen ja lisää joukkoon sokerit, maizena ja kuohukerma.
Sulata suklaa ja lisää joukkoon. Lisää kananmunat ja keltuaiset yksi kerrallaan. Kaada massa pohjan päälle ja paista 160 asteessa noin 50- 60 minuuttia. ( Kakku saa jäädä hieman hytiseväksi, jämäköityy jäähtyessään) Anna jäähtyä ja olla kylmässä seuraavaan päivään.
Kiehauta kerma ja kaada suklaan ja nougatin päälle. Sekoita tasaiseksi ja levitä kakun päälle.



ps. jos haluaa tälläisen vähän matalamman version kannattaa paistaa kakku vuoassa, jonka reunassa on reikä, niin että osa kakusta valuu uunin pohjalle...

1 kommentti:

  1. nams varmasti hyvvää! luin eka tuota viimistä lausetta moneen kertaan että ookko ihan tosissasi :D määki suosittelen (nimimerkillä mutakakustakin saa aika ohuen kun puolet valuu vuoan reunan alta pellille..) !

    VastaaPoista