1/2 l piimää
25g hiivaa
1/2 rkl suolaa
1 dl siirappia
1 rkl pomeranssinkuorta
1/2 rkl rouhittua kuminaa tai fenkolia
noin 5 dl ruisjauhoja
noin 7 dl hiivaleipäjauhoja
siirappia ja vettä leipien voiteluun
1.Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Liota piimään hiiva, suola, siirappi ja mausteet.
2. Alusta ruisjauhot ja hiivaleipäjauhot nesteeseen. Vaivaa taikina tasaisen kiinteäksi. Jätä taikina kohoamaan huoneenlämpöön liinan alle 5-6 tunniksi.
3. Vaivaa kohoamisen jälkeen taikinasta ilmat pois ja jaa taikina kolmeen osaan.( Näin jaettuna tulee aika pieniä limppuja).Leivo palat pyöreiksi leiviksi. Anna kohota vielä puoli tuntia liinan alla.
4. Pistele leivät haarukalla. Paista leipia 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia.
5.Ota leivät uunista ja voitele ne siirappivedellä(1dl siirappia, 2dl vettä).Paistä leipiä vielä 15 minuuttia. Kypsä leipä kumisee kun sitä kopauttaa pohjasta.
Nam! Oikeen leivinuunissa paistettuja. Siis minkälainen tuo uuni oikein on kun leivät laitetaan vaan paljaaltaan sinne? :D
VastaaPoistaIhan tavallinen leivinuuni, kyllähän riskatkin paistetaan ilman leivinpeltiä... :)
Poista