lauantai 22. joulukuuta 2012

Suklaabiscotit

Ohje on Joulukuun päiviä- kirjasta

3 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl sokeria
1 1/4 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
4 suurta munaa
2 rkl vaniljauutetta
200g tummaa suklaata
125g hasselpähkinöitä
1 tl jauhettua inkivääriä 

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa luettelon viisi ensimmäistä ainesta kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää kolme munaa ja vaniljauute. Sekoita huolellisesti. Rouhi suklaa ja pähkinät ja lisää ne taikinaan samoin inkivääri. Taikinan kuuluu olla hyvin kiinteää. Kaavi taikina jauhotetulle pöydälle ja jaa se kahteen osaan. Pyörittele paloista 25-30 senttiä pitkä tanko. Taputtele tangot leivinpaperinpäälle noin 6 sentin paksuisiksi. Voitele tangot viimeisellä munalla. Paista tankoja ensin 30 minuuttia. Anna jäähtyä 15 minuuttia ja alenna lämpö 170 asteeseen. Leikkaa tangot noin 1cm levyisiksi viipaleiksi. Nosta viipaleet uunipellille ja paista  koviksi ja rapeiksi ainakin 15 minuuttia. Jäähdytä ritilällä. Voit koristella biscotit sulatetulla valkosuklaalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti