maanantai 18. helmikuuta 2013

Puolukkapellavansiemensämpylät





5 dl vettä tai maitoa
50 g tuorehiivaa
1 dl pellavansiemeniä
2 tl suolaa
2 rlk siirappia
4 dl ruisjauhoja
6 dl vehnäjauhoja
1 dl öljyä
1 dl puolukoita

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauho. Alusta vehnäjauhot niin että saat kimmoisan taikinan. Lisää öljy ja tarvittaessa vielä jauhoja. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi. Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile sämpylöiksi. Pane sämpylät leivinpaperilla peitetyille pelleille. Anna kohota liinalla peitettynä. Paista 225 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti