sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Viinerit


Ohje on Ulla Svenskin Lempileivonnaisia- kirjasta, hieman eri tavalla tehtynä. 
Taikina:
5dl kylmää vettä
1dl sokeria
2 tl suolaa
75g hiivaa
4 kananmunaa
50 g rasvaa
15 dl vehnäjauhoja(mielellään kylmiä)
Kaulintaan:
500 g voita
Täyte:
300g paistonkestävää marmeladia
Vanilliinikreemi:
3 dl vettä
1 dl vanilliinikreemijauhetta
Sekoita taikinan ainekset keskenään nopeasti sekaisin,älä vaivaa. Kauli taikina neliöksi. Paukuta voi esim. kaulimella leivinpaperien välissä neliöksi tai vuole siitä  lastuja perustaikinan päälle. Taita perustaikinan kulmat voin päälle. Kauli taikinan noin sentin paksuiseksi levyksi ja taita se kolmeen osaan. Anna taikinan levätä kylmässä 10 minuuttia ja toista edellinen. Kaulaa taikina vielä yhdesti ja taittele kolmeen osaan. Anna levätä puoli tuntia kylmässä ennen aukikaulausta. Kauli taikinan noin sentin paksuiseksi ja 20-25 cm levyiseksi matoksi. Leikkaa matosta n. 2 cm paloja. Rullaa palat spiraaliksi ja taita kolmeen osaan niin että toinen pää on keskellä ja toinen reunalla. Nipistä reuna hyvin kiinni. Jos haluat tehdä 8-viinereitä, taita rullattu pala kolmeen osaan, ässän muotoon ja vie sitten päät keskelle ja käännä ympäri. 
Kohota viinerit hyvin. Valmista vanilliinikreemi sekoittamalla veteen kreemijauhe. Anna seoksen turvota. Voitele viinerit kevyesti kananmunalla. Pursota viinereille vadelmamarmeladia ja kreemiä. Paista 210 asteessa n.13 minuuttia. Voit koristella jäähtyneet viinerit sihdatulla tomusokerilla tai tomusokeri-vesi kuorrutteella.






TA

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti