tiistai 22. tammikuuta 2013

Gluteenittomat suklaaleivokset


Pohjat:
2 valkuaista
150g mantelijauhetta
50g mantelilastuja
3 dl tomusokeria
Kreemi:
100g voita
1 1/2 dl tomusokeria
1 keltuainen
1 tl pikakahvijauhetta ( tai tummaa kaakaojauhetta)
suklaata kuorrutukseen
1. Vatkaa valkuaiset kevyesti vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, hieman murskatut mantelilastut ja tomusokeri keskenään ja lisää vaahtoon.
2. Pursota seos pieniksi keoiksi leivinpaperille ja paista 175 asteessa n. 12-15 minuuttia uunin keskitasolla kunnes keot ovat saaneet hieman väriä.
3. Vatkaa pieneksi paloiteltu kylmä voi ja muut täytteen ainekset seokseksi. Levitä kreemiä pohjille niin että keskelle jää pieni keko. Nosta pikkuleivät jähmettymään hetkeksi jääkaappiin.
4. Sulata suklaa ja kasta pikkuleipien kreemipuoli suklaassa. Koristele. 






1 kommentti:

  1. Olipas hyviä! Kiitos mahtavasta reseptistä, näistä tuli suosikkeja :)

    VastaaPoista