maanantai 5. elokuuta 2013

Vadelmaleivokset

Tälllä ohjeella pohjia tulee noin 40 kpl, ja täyte riittää noin 20 leivokseen niin voit halutessasi puolittaa murotaikinan määrän.

Pohjat:
200 g voita
1,5 dl sokeria
1 pieni kananmuna
1/2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Laita kaikki raaka-aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinan olla yön yli jäääkaapissa tai pidä sitä noin tunti jääkaapissa. Levitä metalliset vuoat vierekkäin pöydälle. Kauli taikina ohueksi levyksi ja nosta kaulimen avulla muottien päälle. Painele taikina vuokiin. Paista pohjia 180 asteessa noin 10 minuuttia. Irrota vuoista hieman jäähtyneenä.

1 dl vadelmia
Muussaa vadelmat esim haarukalla. Jaa leivospohjien pohjalla hieman vadelmasosetta.

Täyte:
2 dl kermaa
1 prk tuorejuustoa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 dl vadelmia

Kuorrutus:
200 g maitosuklaata
3 rlk rypsiöljyä

Vaahdota kerma ja lisää siihen muut ainekset. Sekoita tasaiseksi. Laita massa pursotinpussiin. Pursota isolla pyöreällä tyllalla jokaiseen leivospohjaan täytettä. Laita jääkaappiin joksikin aikaa.
Sulata suklaa ja sekoita siihen rypsiöljy. Kasta leivoksen yläpuoli suklaassa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti