perjantai 7. syyskuuta 2012

Munkit

Taikina:
1litra vettä
100g hiivaa
50g maitojauhetta
250g sokeria
20g suolaa
150g  pehmeää margariinia
150g kananmunia
2000g vehnäjauhoja
(10g kardemummaa)

Punnitse raaka-aineet. Liuota hiiva veteen ja lisää muut aineet vehnäjauhoja ja rasvaa lukuunottamatta ja sekoita. Lisää vehnä jauhot ja margariini. Vaivaa noin 10 minuuttia.Anna taikinan levätä 10 minuuttia ja muotoile erilaisiksi munkeiksi,pyöreiksi pitkulaisiksi ja possuiksi. Kohota noin 30 minuuttia ja paista 180 asteisessa öljyssä. Sokeroi ja hillota munkit. Anna kerma- ja berliiininmunkkien jäähtyä ennen täyttöä ja koristelua. Halkaise kermamunkit osittain ja pursota sisälle marmeladia ja kermavaahtoa, koristele pinta pumadalla. Kasta berliininmunkit osittain pumadaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti