lauantai 27. lokakuuta 2012

Saaristolaisleivät


Ohje Glorian ruoka&viinin nettisivuilta.

1 l piimää
75 g hiivaa
3 dl siirappia
3 dl olutmaltaita
3 dl vehnäleseitä
3 dl ruisjauhoja
 1 rkl suolaa
10 dl vehnäjauhoja

Siirappivesi voiteluun:
1 1/2 dl vettä
1/2 dl siirappia



Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi, murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin. Lisää loput ainekset puuhaarukalla sekoittaen. Taikinaa ei vaivata. Voitele kaksi vuokaa voilla ja jaa taikina vuokiin. Kohota leivinliinalla peitettynä 1 1/2 tuntia. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista leipiä uunin keskitasolla 2 tuntia. Kun leivät ovat kypsyneet 1 1/2 tuntia valele ve kauttaaltaan siirappivedellä ja jatka paistamista vielä puoli tuntia. Anna leipien jäähtyä vuoissaan. Leivät ovat parhaimmillaan parin kolmen päivän päästä.

                        Kohonneet leivät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti