maanantai 20. toukokuuta 2013

Ruispalaleivät





Maku-lehden ohjeella tehtyä ruisleipää, jostä jätin puolukat pois.

25 g hiivaa
6 dl vettä
1 rkl siirappia
½ tl suolaa
11 dl ruisleipäainesta
(2 dl puolukoita)

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi ja suola. Vatkaa joukkoon puolet jauhoista. Vaivaa taikinaan loput jauhot (ja lisää puolukat).Taikina saa olla pehmeää. Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin tunti.
Kumoa kohonnut taikina hyvin jauhotetulle pöydälle. Kauli se jauhoja apuna käyttäen noin 20x30cm:n kokoiseksi 1,5 cm paksuiseksi levyksi. Ripottele pinnalle jauhoja. Jaa levy veisellä 16 palaan.Nosta palat leivinpaperoidulle uunipellille. Voit myös jakaa taikinan 16 palaan, pyöritellä palat palloiksi ja taputella leivinpaperille pyöreiksi leipäsiksi tai ottaa piparkakkumuotilla sen muotoisia paloja taikinamatosta kuin haluat. Kohota leipiä liinalla peitettynä noin 30 minuuttia. Pistele palat haarukalla. Paista 250 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti