sunnuntai 3. helmikuuta 2013

Gluteenittomat pullat

Ohje on kirjasta Leivo gluteenitonta

50 g hiivaa
5 dl kylmää maitoa
2 rkl psylliumia
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl kardemummaa
1/2 tl suolaa
150 g pehmeää voita tai margariinia
1 1/2 dl maitorahkaa
n. 1,9 litraa gluteenitonta jauhoseosta

Täyte:
150g pehmeää voita
1 dl sokeria
2 rkl kanelia

Aloita täytteen valmistuksella: sekoita rasva,sokeri ja kaneli keskenään tasaiseksi, pehmeäksi seokseksi.
Murenna hiiva taikinakulhoon. Kaada päälle kylmä maito ja sekoita kunnes hiiva liettyy.
Lisää psyllium,sekoita ja jätä turpoamaan kymmeneksi minuutiksi.
Sekoita joukkoon siirappi, kardemumma, suola, pehmeä rasva pieninä nokareina sekä maitorahka. Lisää puolet jauhoseoksesta. Vaivaa taikina hyvin. Lisää loput jauhot pienissä erissä mutta säästä jauhoja vähän leipomiseen. Jatka taikinan vaivaamista kunnes se on sileää ja kimmoisaa.
Sirottele loput jauhot pöydälle ja kauli taikinasta iso levy. Levitä täyte pinnalle ja rullaa taikinamatto kääröksi. Leikkaa kääröstä 3-4 sentin paloja ja nosta ne leikkauspinta ylöspäin paperivuokiin. Nosta vuoat pellille. Peitä pullat leivinliinalla ja anna kohota 1,5- 2 tuntia huoneenlämmössä. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 250 asteessa noin 12-14 minuuttia. Jäähdytä leivinliinan alla. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti