sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Suklaamasariinileivokset


Koulussa leivottuja masariineja, Unelmakakut- kirjan ohjeella. Näihin laitoimme tavallista suklaata koska pätkiksiä ei ollut.

Murotaikina:
200 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:
200 g mantelimassaa
100 g voita
3 kananmunaa
1 1/2 rkl vehnäjauhoja
3 kpl pätkiksiä(tai n. 60 g muuta suklaata)

Kuorrutus:
200 g tomusokeria
2 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä

Valmista murotaikina sekoittamalla kaikki ainekset sekaisin. Kauli murotaikinasta ohut levy, ota siitä muotilla ympyröitä ja painele pieniin vuokiin.
Valmista täyte. Sekoita voi ja mantelimassa keskenään sekaisin tasaiseksi massaksi. Lisää kananmunat, vehnäjauhot sekä pilkottu suklaa ja sekoita tasaiseksi.
Annostele täyte pohjien päälle vuokiin täyttämällä 3/4 osaa vuoan tilavuudesta. Paista 175 asteessa n.20 minuuttia. Anna leivosten hieman jäähtyä ja irrota vuoista.
Valmista kuorrute. Sekoita tomusokeri ja vesi keskenään, värjää seos elintarvikevärillä. Levitä kuorrutetta leivosten pinnalle tasaisesti. Voit koristella leivokset esim. marsipaani tai suklaakoristeilla. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti