tiistai 5. maaliskuuta 2013

Suklaakerroskakku


Hiihtoloman kunniaksi suklaakakkua. Ohje on Yummy Baker- blogista. Itse unohdin laittaa pohjaan nuo kananmunat, mutta onnistuu hyvin ilman niitäkin, paistoaikaa piti vain lisätä...

pohja:
4 dl vehnäjauhoja
3,5 dl sokeria
1,75 dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
2 dl maitoa
1 dl öljyä
1 tl vanilja-aromia
2 kananmunaa
2 dl kuumaa vahvaa kahvia

täyte:
400 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g maitosuklaata
100 g tummaa suklaata
1 rkl sokeria

kuorrute:
0,75 dl kermaa
100 g tummaa suklaata

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito,öljy, aromi ja kananmunat. Lisää lopuksi kahvi. Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin. 45 minuuttia.
Anna pohjan jäähtyä.
Sulata täytteen suklaat ja sekoita ne tuorejuuston sokerin kanssa. Leikkaa kakkupohja kahteen osaan. Levitä puolet täytteesta kakun väliin ja loput kakun pinnalle. Pilko kuorrutteen suklaa kulhoon. Kiehauta kerma ja kaada se suklaan päälle. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos kakun päälle. Koristele kakku halutessasi kaakaojauheella ja vadelmilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti